Startsida > Nyfiken på Gud? > Betraktelser > Storhelgernas tid – tid att dela med sig
Storhelgernas tid – tid att dela med sig PDF Skriv ut Skicka sidan

Nu går vi in i den period av året som innehåller flest stora och för många härliga helger: nytt kyrkoår, advent, lucia, jul, nyår och trettondagen.

Alla de här helgerna har ett gott budskap till oss människor. De påminner om hur Gud, vår skapare, söker oss människor. Hur han kommer hit till jorden som människa för att visa hur mycket vi betyder för honom. Helt enkelt hur älskade vi är!

Johannes skriver: Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. Joh 3:16

Kärleken finns det all anledning att fira på så många goda sätt som vi kan.

Tyvärr är dessa ”stora” helger inte goda för alla. För alltför många innebär de ångest och rädsla för vad som kan hända. Man har dåliga erfarenheter av ensamhet, missbruk och våldsamheter.

De goda förväntningar som, inte minst barnen, borde ha rätt att hysa, har alltför ofta vänts i katastrof.

Kan vi, du och jag, göra något för att göra helgerna lite bättre för någon?

Alldeles säkert kan vi det. Bara fantasin sätter gränser.

Jesus själv säger: 'Sannerligen, vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig.' Matt 25:40

Du tillönskas en av Gud riktigt välsignad och god helgperiod.

Dela med dig av den välsignelsen så blir den mångdubblad!

Hälsar din vän i Vasakyrkan, pastor Rune Andréasson

Senast uppdaterad den Söndag 30 november 2014 19:16