Startsida > Nyfiken på Gud? > Betraktelser > Likt vårdagssol
Likt vårdagssol PDF Skriv ut Skicka sidan

Likt vårdagssol i morgonglöd gick Jesus fram ur natt och död till liv förutan like. Därför, så länge världen står, det efter vinter kommer vår också i andens rike. /PS 198:1/

Det är vårtid, påsk och pingst. Allt denna tid på året påminner om liv. Nytt liv som spirar ur marken. Det ofattbara och fantastiska i Jesu uppståndelse från de döda på påskdagen som berättar om att en ny tidsålder har brutit in i mänsklighetens historia. Jesus är den förste i en ny mänsklighet! Pingstdagen som kommer med vårvindar så starka att hela världen påverkas.(Apg 2) Det andliga livet får helt nya dimensioner och hela mänskligheten dras in i Guds fantastiska frälsningsplan. Anden ges till alla som tror på Jesus, oberoende av ras, hudfärg, kön eller social status! Paulus skriver i Gal 3:27 - 28: Alla ni som har döpts in i Kristus har iklätt er Kristus. Här finns inte jude eller grek, inte slav eller fri, inte manligt och kvinnligt. Alla är ni en enda i Kristus Jesus.(Bibelsällskapets provöversättning 2015)

Vi får genom Guds nåd uppleva ännu en vårtid med stora möjligheter. Låt oss ta vara på den. Inspireras av ljuset och livet som besegrat mörker, kyla, isolering och död. Ta emot de människor som kommer till oss. Som kanske inte ser ut eller tror som vi, men som är skapade med samma behov och till samma likhet med Gud som alla andra.

Jag önskar Dig en härlig vår! En underbar påsk och en inspirerande pingsttid i Faderns – Skaparens, Sonens – Jesus, och den helige Andes – Livgivarens, namn.

 
 

Dagens bibelord

Vem är inloggad?

Vi har 46 besökare online

 

 

 

 

 

EFK Logotyp