Startsida > Nyfiken på Gud? > Betraktelser > Julens glada budskap – Gud blev människa
Julens glada budskap – Gud blev människa PDF Skriv ut Skicka sidan

I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba. Luk 2:11-12

Vi går mot jultiden – adventsljusen brinner i varje hus som en tydlig påminnelse om att något stort ska hända.

Vi firar högtid för att påminna oss att Han som är ”Världens ljus” kom hit till vår mörka jord för att berätta om Guds längtan efter gemenskap med oss människor.

Kärleken driver Gud att bli en av oss - för att vi genom att tro på Jesus ska bli Guds barn.

Gudabarnet som föddes i Betlehem en gång är den som också är med oss idag. Jesus finns alltid nära oss människor och han som var Guds stora julgåva till jorden vill också idag bli mottagen av dig och mig.

Hur tar jag emot honom? Det är enkelt! Det räcker att bjuda in honom i sitt liv och säga: ”Jesus jag vill ta emot dig och ditt ljus och följa dig. Visa mig vägen till Livet!”

Men också:  'Sannerligen, vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig.' Matt 25:40

När vi den här gången firar advent, jul och nyår kan vi få göra det tillsammans med Jesus som för vår skull blev människa. Han vill dela vårt liv och leda oss med sitt Ord och sitt himmelska ljus.

Tillsammans med Honom och varandra kan vi få en riktigt god jul och sedan ett välsignat nytt år.

Hälsar och önskar

 

din pastor Rune

 
 

Dagens bibelord

Vem är inloggad?

Vi har 18 besökare online

 

 

 

 

 

EFK Logotyp