Startsida > Nyfiken på Gud? > Betraktelser > HÖST - SKÖRDETID
HÖST - SKÖRDETID PDF Skriv ut Skicka sidan

HÖST - SKÖRDETID

Fram skrider året i sin gång, nu gulna lund och lid.

Farväl med all din lust och sång, du korta sommartid.

Låt gulna varje blad på kvist, låt falna varje strå;

Guds rika nåd, det vet jag visst, den skiftar ej ändå.

(PS 203:1,3)

Hösten är mognads- och skördetid. Fantastiskt att få uppleva hur det som växt bär frukt till nytta och glädje för oss människor och djuren i skog och mark.

Jag vet att en del upplever höstens ingång som jobbig, men låt oss tänka på den just som en mognadens och skördens tid. Med tacksamhet får vi ta del av skogens och åkrarnas avkastning.

När det gäller Guds rike kanske vi inte pratar så mycket om årstider men vi ber och längtar efter ”skördetider” där också. Alltså när människor kommer till tro på Jesus som sin personlige Frälsare och mer tydligt börjar leva sina liv i relation till honom.

Många har under lång tid bett att fler i vår kommun ska lära känna Jesus. Låt oss fortsätta be den bönen och samtidigt vara tydliga med att dela med oss av vad det betyder att leva ett liv som kristen. Berätta vem Jesus är och att han kan ge livet dess djupaste mening och innehåll.

Låt oss se fram mot en glädjefylld höst trots de svårigheter som på olika sätt möter oss.

Vad innebär nu detta? Om Gud är för oss, vem kan då vara mot oss? Han som inte skonade sin egen son utan utlämnade honom för att hjälpa oss alla, varför skall han inte skänka oss allt med honom?

(Rom 8:31-32)

Varma hälsningar från din vän o pastor Rune

 
 

Dagens bibelord

Vem är inloggad?

Vi har 55 besökare online

 

 

 

 

 

EFK Logotyp