Sommartankar PDF Skriv ut Skicka sidan

Skaparunder

Att få bevittna skapelsens återuppståndelse är ett årligen återkommande mirakel.

Det fyller mitt inre med en tacksamhet till Skaparen som låter allt detta ske framför våra ögon – i år i en explosionsartad takt!

Psalmförfattaren ser också Guds storhet och skriver i Ps 104:10,14:

Du låter källor rinna upp och bli till strömmar

som forsar fram mellan bergen….

Du låter gräs växa för boskapen

och örter till människans tjänst.

Så frambringas föda ur jorden...

Så tittar jag på mina egna händer. Jag ser mig själv i spegeln.

Vad ser jag då? Jo, ytterligare ett av de underverk som Herren i sin nåd skapat. Min kropp är också den ett mästerverk av Honom för vilket inget är omöjligt! och psalmdiktaren utbrister:

Otaliga är dina verk, o Herre!

Med vishet har du gjort dem alla,

jorden är full av vad du skapat. ( Ps 104:24)

Jag ber att den sommar som ligger framför oss ska få bli en tid av rekreation för ande, kropp och själ. Att vi tar tillfället i akt att ta emot skapelsens skönhet och tacka och lova Honom som gjort allt så skönt för sin tid. (Pred 3:11)

Låt sommarvindens ljumhet påminna dig om att du är älskad av den Gud som skapat allt. Han låter sin välsignelse vila över Dig och Han gläds över att Du finns och vill vara Hans barn!

En rik och glädjefull sommar önskas dig av Vasakyrkans församling genom din vän och pastor Rune Andréasson