Startsida > Nyfiken på Gud? > Kristen tro > Gudstjänstens utformning
Gudstjänstens utformning PDF Skriv ut Skicka sidan

Några nyckelord när det gäller våra gudstjänster är enkelhet och naturlighet. Vi är oss själva i församlingen och vår mötesstil är lättsam och avslappnad. Vår gudsjänst består normalt av fyra moment som också uttrycker vad vi vill.

Lovsång och tillbedjan

Vi tror att männsikan är skapad till att ära Gud. Vi ger därför tid i gudsjänsten att uttrycka vår kärlek till Gud, genom sång och musik. Här finns frihet, det viktigaste är att du kan slappna av i gemenskapen med Gud själv.

Predikan

Vi tror att bibeln är Guds ord och genom bibeln talar Gud till oss idag. Vår målsättning är att predika på ett begripligt sätt som är troget mot bibelns budskap. Vi kommer att forma våra gudsjänster så, att olika uttrycksformer får komma till sin rätt.

Förbön

Vi tror att Jesus är verklig och att Gud, genom den helige Ande, vill möta våra behov idag. Därför ges det i våra gudsjänster utrymme för den som längtar efter att få personlig hjälp, genom att vi ber tillsammans. Det finns även möjlighet till enskilt samtal, för den som så önskar.

Fika

Vi tycker om att fika men den underliggande värderingen är gemenskap. Det gör vi i Vasagården, en naturlig miljö för avslappnande kommunikation.

 
 

Dagens bibelord

Vem är inloggad?

Vi har 34 besökare online

 

 

 

 

 

EFK Logotyp