Historia PDF Skriv ut Skicka sidan
Vasakyrkans församling bildades 1983 genom att Hedemora Baptistförsamling, Hedemora Fribaptistförsamling och Hedemora Missionsförsamling gick samman. Dessa tre församlingar hade sina rötter i 1800-talets väckelserörelser, som drog fram även i Hedemora-bygden.
På 1970-talet började ett alltmer intensifierat samarbete att ske, och det resulterade i att man så småningom arbetade helt tillsammans, men man hade tre kyrkor och alternerade runt i dessa med verksamheten. Detta var inte hållbart i det långa loppet, och beslut togs att bygga en ny kyrka. De tre gamla kyrkorna kom efterhand att rivas.
1976 kunde man inviga den nya kyrkan, Vasakyrkan, byggd med gemensamma krafter. Efterhand mognade så beslutet fram att upplösa de gamla församlingarna och bilda en gemensam.
Senast uppdaterad den Lördag 31 januari 2009 20:51